Vapaus - kuvitelma vai todellisuus? Sana, joka samalla sisältää jokaiselle meistä eri merkityksiä ja samalla ei yhtään mitään. Sana, jota voidaan tulkita eri asioissa ja yhteyksissä täysin eri näkökulmista. Sana, joka on juuri sitä miten me tuon itse määrittelemme.
Kuvasarjan pohdinta lähti omasta tämänhetkisestä elämästä. Siitä kun kuvittelet olevasi vapaa menneestäsi, kuvittelet olevasi vapautunut itseäsi kuormittaneista taakoista vain huomataksesi väsyneesi uudelleen, ja seuraavasi sivusta kun sinua elämässä kantaneet osa-alueet yksi toisensa jälkeen kaatuu edessäsi. Huomaat olevasi riisuttu kaikesta maallisesta. Kysymyksenä enää mielessä mihin uskoa, mihin luottaa ja olenko vihdoin vapaa?
Itsessään kuvasarjan kuvat kuvaavat karrikoidusti ääripäitä ja todellisuutta. Onko vapaus ääripäässä vai voiko vapaus löytyäkin ääripäiden välistä? Voiko vapaus sisältää myös niitä sisäisiä kahleita sekä samalla unenomaisia unelmia?
Omalta kohdaltani kysymykseen vastaten, oma aito vapauteni sisältää myös niitä kahleita, mitkä toisinaan varjostaa elämää ja samalla se sisältää niitä höttöisiä unelmia jotka luovat olollaan valoa elämään. 

Nyt olen vapaa
Kuvasarja on symbolinen päätös yhdelle elämäni muutosetapeista. Kuvat on otettu paikassa, josta matka tuolle etapille alkoi, niin ympyrä sulkeutui.

🎶 Ruuhkassa matkalla rutiineihin. Puskee kosteutta pupilleihin. Kuormansa kaikilla. Ei huomata toistemme painia. Täällä tavotellu tarkotusta. Vuodet tähän asti ollu harjotusta. Kaiken suunnitellu, pääs kuvitellu. Sattuman varassa silti tääl kukin kelluu. Sekunnissa kaikki voi kääntyy. Kumpaan vaan suuntaan mut kaikki sekin päättyy. Pimeys ja pohjal еt nää tietä uloskaan. Pakko luottaa et parempaa on tulossa. Hеtken tässä kaikes on järkee. 🎶
(Hetken täs kaikessa on järkee - Elastinen feat. Johanna Kurkela)
Takaisin alkuun